Door het bouwen van betonnen steden waar we onszelf in opsluiten, verliezen we onze band met de natuur. Voor veel inheemse volkeren is de band met de natuur juist vanzelfsprekend: zij luisteren naar de verhalen die de bomen en planten ons vertellen. Wetenschapper Suzanne Simard bewees dat planten en bomen in ieder geval met elkaar kunnen communiceren: via het 'Wood Wide Web' waarschuwen ze elkaar voor gevaar zoals ziektes of insectenplagen. Wat kunnen we leren van de oeroude intelligentie van de natuur over onze plek in de wereld en hoe we kunnen overleven?
De Bibliotheek LocHal en Senses of Change organiseren een Tegenlicht Meetup over de aflevering 'In de Ban van het Bos', waarin we samen gaan onderzoeken hoe we ons op een andere manier tot de natuur kunnen gaan verhouden. We gaan in discussie met inspirerende lokale sprekers en gaan daarbij 'out of the box' aan de hand van muziek.
Sprekers:
Jessica den Outer is expert in milieurecht en wil mensen inspireren door de wereldwijde ontwikkelingen in juridische emancipatie van de Natuur. Ze neemt ons mee in hoe in bij o.a. inheemse culturen bossen worden beschermd vanuit andere waarden dan wij hebben.
Anne de Vries is jurist natuur & milieu en gaat in op hoe we de natuur kunnen beschermen via het rechtssysteem.
Presentatie van lokale projecten: Radio Aarde; Struikroven en Zaailing gewenst
Bram Stadhouders neemt ons mee out of the box aan de hand van muziek
De avond vindt plaats in de Stadkas013 op het Stadsbalkon van de LocHal
Toegang gratis, reserveer een plek via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-tegenlicht-meetup-in-de-ban-van-het-bos-416533281257