Welkom op de KennisCloud!
De KennisCloud is het platform van de bibliotheek waar betrokken mensen en communities uit de regio samen hun kennis delen en creëren.

 

De eerste kennismaking
Er is al heel veel mogelijk op de KennisCloud en er kan steeds meer. Ga vooral je eigen gang en laat ons weten wat wel en niet werkt. Voor een eerste kennismaking kun je als volgt starten:

Toegang tot de site
Om toegang te krijgen tot de site, ga je naar http://www.kenniscloud.nl . Je ziet nu de home page van de KennisCloud. Hier zie je onder andere de KennisCloud van Midden-Brabant, de laatste activiteiten van de gebruikers en kun je zoeken op wat er in de KennisCloud allemaal gebeurt.

Maak je eigen KennisCloud gebruikersaccount aan
Je bent nu nog een anonieme gebruiker van de KennisCloud. Om zelf een gebruikersprofiel aan te kunnen maken, mee te kunnen doen aan discussies, enz. moet je je eenmalig registreren. Klik hiervoor rechtsboven op “Aanmelden”, daarna in het tekstkader linksonder op “Registreer” en volg de aanwijzingen om een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Bij het volgende bezoek kun je je met deze gegevens aanmelden.

Gebruikersprofiel aanmaken
Als eerste stap kun je na aanmelden met je nieuwe account een gebruikersprofiel aanmaken. Klik hier voor een overzicht te zien van alle gebruikers van de KennisCloud. Om op je profiel te komen kun je klikken op je icoontje linksboven in de pagina. Vanaf daar kun je ook je profiel/instellingen wijzigen etc.

Wat is de Kenniscloud precies?
Het Internet biedt ongekende mogelijkheden om informatie te vinden en er met elkaar via de sociale media over te communiceren. Het probleem is langzamerhand echter niet meer zozeer een gebrek, maar eerder een teveel aan informatie en communicatie. De KennisCloud gaat je helpen bij het helpen vinden van juist die kennis, mensen en communities waar je wat aan hebt in je dagelijkse leven en werk hier in de regio.

De KennisCloud bestaat in eerste instantie uit een website waar men kan zien waar mensen en communities in de regio zich mee bezig houden. Dit kan bijvoorbeeld door samen te discussiëren over gemeenschappelijke interesses en elkaar uit te nodigen voor activiteiten en evenementen. Door een goed gebruik van trefwoorden worden op het platform allerlei interessante verbindingen gelegd die tot nieuwe kennis, contacten en samenwerkingsvormen kunnen leiden. De bibliotheek ondersteunt actief het leggen van deze verbindingen door het koppelen van de KennisCloud aan haar netwerk van laagdrempelige locaties en het ontwikkelen van innovatieve kennisdiensten.

Pionieren
De KennisCloud begint al steeds meer vorm te krijgen maar staat nog steeds in beta vorm online. Het is belangrijk om er met een aantal geselecteerde testgebruikers “echt” mee aan de slag te gaan om voor de lancering zo goed mogelijk te weten of het allemaal werkt. We stellen erg veel prijs op je bijdrage en feedback in je rol van testgebruiker; alle input is welkom om de KennisCloud zo optimaal mogelijk te maken.

Door lid te worden van de kennisgroep ‘Gebruikersgroep KennisCloud’, krijg je een goed beeld van de huidige stand van zaken. Geef foutmeldingen en suggesties voor functionaliteiten hier aan ons door.

Je kunt zelf ook een kennisgroep aanmaken of deelnemen aan een bestaande kennisgroep. Nu is het platform nog een prototype, dus leef je naar hartenlust uit!

 

Van ons, de leden van de projectgroep, krijg je alle hulp en ondersteuning die je nodig hebt om je weg te vinden in de KennisCloud.


Vragen of opmerkingen

Zoals gezegd, is je feedback cruciaal voor het maken van een “keigoede” website. Mail je vragen of opmerkingen daarom alsjeblieft naar:

info@kenniscloud.nl

Veel succes!