Blijf op de hoogte

Niemand volgt dit.

Deel deze pagina met

Kinderkennisbank - nieuwe module "Europese Normen en Waarden"

Kinderkennisbank - nieuwe module "Europese Normen en Waarden"

Gestart door Aldo de Moor 25. feburari 2015

De Kinderkennisbank - een initiatief van het Wetenschapsknooppunt Brabant - is een online platform waarop kinderen in de basisschoolleeftijd kennis kunnen maken met de wetenschap. Een van de onderdelen is het aanbieden van een serie "kennismakingsmodules" waarmee kinderen nieuwsgierig worden gemaakt naar verschillende wetenschapsgebieden. Eerder was er al een module "Filosofie". Sinds deze week staat er ook een module "Europese Normen en Waarden" online:

http://kinderkennisbank.nl/2015/02/24/het-is-feest-nieuwe-module-op-de-kinderkennisbank/

Het gaat er bij de Kinderkennisbank niet om om alleen digitaal materiaal aan te bieden. Een doelstelling is uitdrukkelijk om deze content aan te bieden in fysieke contexten (thuis, in de klas, als een "kinderkenniswedstrijd" - zie http://battleweters.nl ) en in te bedden in didactisch en pedagogisch verantwoorde methodieken. Hiertoe wordt o.a. de samenwerking met de Pabo's en bibliotheken gezocht. 

Via deze kennisgroep hopen we ook een bijdrage te kunnen leveren aan praktische onderwijsinnovatie en feedback te krijgen voor de verdere ontwikkeling van de Kinderkennisbank.

----

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Of registreer.